Upseerin rouvaksi vaikka velaksi

Tavattoman komea ja korkean upseerin arvon omaava sotilas poseeraa sosiaalisessa mediassa pieni koira tai kissa sylissään. Hieman surumielisistä silmistä huokuu kaipuu tasaista ja rakastavaa naista kohtaan, joka veisi oikeasti rauhan eteen elämänsä uhraavan sotilaan pois kriisipesäkkeestä. 

Upseerin karskeista, uurteisista kasvoista näkyy kuva vahvasta, mutta rakkauden ja läheisyyden tarpeessa riutuvasta miehestä, joka on kokenut elämässään paljon pahaa, kuten menehtyneitä vanhempia ja rakastettuja. Hän pystyy kuitenkin olemaan elämäniloinen, eikä toisaalta pelkää näyttää haavoittuvuuttaan. Puuttuu vain oikea nainen, joka voi tarjota hoivaa ja rakkautta ja vastapalvelukseksi saada jämäkän, selkärankaisen ja erittäin miehekkään, mutta samalla tunteellisen ja älykkään miehen ikuisen palvonnan. 

Uljas sotilas voi olla komennuksella paikassa, josta yhteydet sivistyneeseen maailmaan ovat heikot, kuten Syyriassa tai Afganistanissa, joten tarvitaan osaavan, kykenevän ja älykkään naisen apua. Ja kukapa ei haluaisi sellainen olla, jos vain mahdollisuus siihen tulee? Samalla syntyy haave, että mies kiitollisuuden velassaan on vieläkin valmiimpi polvistumaan unelmiensa ikuisen rakkauden eteen.

Matkalaukku on jumissa Lontoossa ja se pitäisi saada toimitettua naiselle, jotta tämä voi sitten antaa laukun upseerilleen, kun he tapaavat. Ja laukkuhan tulee naiselle, joten tapaaminen on varma. Kuljetuksesta täytyy tietenkin maksaa ja koska nainen on tilaaja, hän voi varmasti maksun hoitaa. Kohta hän kuitenkin tapaa upseerinsa, joka kyllä korvaa naisen vaivannäön. Pian jaetaan koko omaisuus joka tapauksessa, koska yhteinen elämä alkaa.

Kuulostaa huijaukselta? Niin, todellakin kuulostaa, mutta niin vain yllättävän moni fiksuna ja itsenäisesti ajattelevana itseään pitävä nainen on valmis uhraamaan parisuhteensa, perheensä ja yhteiset matkasäästöt prinssinsä hyväksi. Suomalaisilta rakkauden- tai seikkailunnälkäisiltä huijataan vuosittain jopa kymmenen miljoonaa euroa (www.op.fi). Häpeä huijatuksi tulemista kohtaan on kuitenkin niin suuri, että tuo luku on todennäköisesti vain pieni osa siitä, kuinka paljon todellisuudessa menetetään. 

Rakkaus- tai romanssihuijaukseksi nimetty petos tapahtuu usein keski-ikäisille tai varttuneemmille naisille (www.riku.fi). Ansaan lankeava nainen voi olla poikkeuksellisessa elämäntilanteessa, vaikkapa avioeron jälkeen tai lasten muutettua kotoa. Mutta aivan yhtä lailla syyksi voi riittää vaikkapa vaihdevuosien myötä kasvava pelko oman seksuaalisuuden häviämisestä. Huijari kyllä tietää tämän ja siksi juuri tietynlainen uhri valikoituu kohteeksi (www.riku.fi).

Huijarit ovat oman alansa ammattilaisia. Valeprofiilin takana voi olla joukko ihmisiä ja sitä voisi hyvin kutsua jopa huijausteollisuudeksi. Huijarit käyttävät kaiken aikansa yhteydenpitoon ja etsivät kaiken mahdollisen tiedon, jota huijattavasta henkilöstä on saatavilla. Puhelinnumero, koko nimi, asuinpaikka, työpaikan osoite, lemmikit… Kaikki tämä tieto auttaa huijaria saamaan tiukemman yhteyden hentomieliseen hyväntekijään. Huijari ikään kuin kietoo itsensä uhrin ympärille. 

Huijarit saattavat kirjoittaa kymmeniä ja taas kymmeniä kirjeitä ilman pienintäkään vihjausta siitä, että mitään oltaisiin pyytämässä. Kirjoittelu saattaa jatkua useita kuukausia. Tällä pitkäjänteisellä työllä rakennetaan kuvaa älykkäästä ja tunteellisesta ihmisestä, millä pyritään luomaan tiivis suhde uhriin. Huijari voi olla erittäin hyvä kirjoittamaan ja saa virheettömyydellään ja vilpittömyydellään uhrin vakuuttuneeksi aidoista tarkoitusperistään. Ja rakastunut ihminen ei ajattele järkevästi, vaan kääntää mielellään mahdolliset varoitusmerkit omaan mielentilaansa sopiviksi. 

Mahdollisuus tulla huijatuksi perustuu ihmisen perustarpeeseen tulla rakastetuksi. Jokainen haluaa tulla huomioiduksi, ihailluksi ja tuntea itsensä arvostetuksi. Lisäksi onhan menestynyt ammattisotilas paljon kiinnostavampi ja jännittävämpi kuin oma, tuttu ja tylsä puoliso. Samalla on mahdollisuus tyydyttää sosiaalisia tarpeitaan, sillä kyllä se naapurin Sirpa olisi kateellinen, jos postin hakisikin aamuisin aamulenkistään hikinen ja oikein ulkomainen sotasankari. 

Tunne, jonka huijari pyrkii luomaan, erittää uhrin aivoissa oksitosiinia. Oksitosiinia erittyy seksuaalisen mielihyvän sekä eräiden hellyydenosoitusten, kuten halaamisen ja suutelun yhteydessä. Asiaa tutkinut ja kirjan “Sydän saaliina” (Docendo) kirjoittanut Elina Juusola: 
“Romanssihuijarit täyttävät kohteensa aivot samalla hormonilla kuin rakkausromaanit. He kohdistavat toimintansa aivojen pieneen alkukantaiseen osaan, liskoaivoihin. Silloin uhri pysyy kiinni romanssin synnyttämässä tunnemyrskyssä ja sivuuttaa otsalohkon aivokuoren viestit eli ns. järjen äänen.” 

Tarpeen tyydytyksestä kumpuava tunne voi olla niin vahva, että uhrin parisuhde ja perhe jäävät helposti toissijaisiksi, puhumattakaan rahasta. Moni uhri on ostanut valerakkautta jopa pankkilainoilla. Romanssihuijauksessa voidaan menettää rahaa joko antamalla sitä suoraan huijarille tai sitä voidaan kiristää vaikka huijarille lähetettyjen alastonkuvien avulla. Materian menettämisen ohella vaikutukset saattavat koskea myös uhrin lähipiiriä, jolloin seuraukset voivat olla pysyviä myös muille. 

Kun seuraavan kerran komea ja varakas upseeri tai nuori, seksikäs nainen alusvaatteissaan lähettää sinulle kaveripyynnön jollakin some-kanavalla, tee itsellesi palvelus ja katso peiliin. Tuijota hetki kuvajaistasi ja vastaa kriittisesti kysymykseen “Ihanko oikeasti?”

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s